28 Μαρ 2008

Κατεβάζουμε τον διακόπτη


Στο blog "Earth Hour Hellas" αναδημοσιεύεται σημερινό άρθρο από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία για την αυριανή δράση "Η Ώρα της Γης" που ξεκίνησε ως τοπική εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2007, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου στις 7.30 το βράδυ, 2,2 εκατ. κάτοικοι και πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τα φώτα τους και έβγαλαν τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα.

Φέτος, "Η Ώρα της Γης" έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις και καλεί άτομα και επιχειρήσεις από περίπου 40 χώρες να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα το Σάββατο 29 Μαρτίου, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ. Στη συμβολική αυτή κίνηση για τον πλανήτη θα συμμετέχουν όχι μόνο πρωτεύουσες αλλά και πολλές μικρότερες πόλεις, με την Αίγινα να είναι η μοναδική για την ώρα ελληνική περιοχή που έχει δηλώσει συμμετοχή.

Στην Αίγινα η εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου ξεκίνησε πριν από δύο μήνες από την Ελένη Σκρέκου, η οποία, διαβάζοντας για την κινητοποίηση που ξεκίνησε από την Αυστραλία, αποφάσισε να αναρτήσει την είδηση σε ένα blog. "Αρχικά ξεκίνησε να διαδίδεται μεταξύ φίλων και σήμερα έχουμε περισσότερες από 25.000 επισκέψεις στο ιστολόγιο". Οι κάτοικοι του νησιού έχουν λάβει και μέσω ταχυδρομείου, με τη συνεργασία του δήμου, γραπτή ενημέρωση. Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει πορεία στην Αίγινα με κεριά από την μία άκρη του λιμανιού ώς την άλλη, ενώ ομάδα μαθητών θα προπορεύεται με συνθήματα και μηνύματα υπέρ της προστασίας του πλανήτη.

Την παγκόσμια εκστρατεία έχει αναλάβει η WWF, ωστόσο στην χώρα μας ο οργανισμός "δεν έχει αναλάβει δράση για λόγους μη επιχειρησιακής ετοιμότητας" και έτσι η Αθήνα θα παραμείνει αμέτοχη, εκτός αν τα blogs κάνουν πάλι το θαύμα τους.


Στο site του WWF Ελλάς αναφέρεται ότι στις συμμετέχουσες πόλεις περιλαμβάνονται η Κοπεγχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα.

Το site της διεθνούς πρωτοβουλίας βρίσκεται εδώ.

1 σχόλιο:

KourtGeo είπε...

Κατεβάστε το διακόπτη!!